Wat doen we?

Activiteiten

Wij plannen een vijftal activiteiten per jaar nl. afwisselend op dinsdag of woensdag vanaf 17.45 uur.

De agenda bevat steeds een aantal vaste items, zoals de bevraging rond de tafel, het onderling bespreken en adviseren van door de leden aangebrachte topics en een uitgebreider thema door een externe (of interne) spreker. De avond wordt altijd afgesloten met een gezamenlijk diner.

Eenmaal per jaar wordt ofwel een ‘informele’ culturele activiteit ofwel de VHR nacht georganiseerd. Op beide activiteiten worden eveneens de partners uitgenodigd.

Programma 2019

Het jaar 2019 staat voor VHR in het teken van samenwerking. We werken dit jaar samen met ProHR Oost-Vlaanderen en met de Club Personeelsmanagers uit Brugge. Maar we bieden u ook twee seminaries aan die voortvloeien uit de samenwerking binnen HRPro.be.

Daarnaast is er heel wat samenwerking in de thema's die we bieden. Hoe voer je een strategie uit? Hoe doe je verandering? Hoe creëer je een veiligheidscultuur? Hoe stimuleer je ondernemerschap? Hoe doe je aan HR binnen familiebedrijven.

Een deel van het antwoord is alvast "samen".

VHR wil een netwerk zijn voor HR Professionals in West-Vlaanderen. We bieden een unieke combinatie van inhoud en samenwerking. De bijeenkomsten zijn momenten van uitwisseling en van inspiratie. Al meer dan 50 jaar zijn wij het kloppend hart van HR in West-Vlaanderen. En dat doen we ook samen.

Dit zijn alvast de data om te reserveren in je agenda van 2019!

Strategie en verandering
21 januari 2019, 17u45

Voor onze nieuwjaarsessie hebben we een primeur: We organiseren een gezamenlijke sessie met de Club Personeelsmanagement West-Vlaanderen. Voor het eerst brengen we de leden samen en hiervoor kan natuurlijk enkel een topspreker volstaan: we verwelkomen Prof. Kurt Verweire, die onderzoek doet naar strategie-implementatie.

In zijn nieuwste boek, "Six Batteries of Change: Energize Your Company", brengt hij inzichten van leadership, strategie, operations management, cultuur en people management samen in een simpel model, waarmee we als HR professionals aan de slag kunnen. Het wordt een eye-opener!

Organisatie: VHR en Club HR
Spreker: Kurt Verweire, professor bij Vlerick.
Locatie: Hotel Weinebrugge, Brugge

Internationaal EAPM-Seminarie: The Future of HR
3 en 4 april 2019

Als lid van HRPro.be kan VHR u het twee-jaarlijks internationaal congres van de European Association of People Management (EApM) aanbieden. Dit keer gaat het congres door in Slovenië.

Meer informatie volgt via deze site: www.love-hr.com

Organisatie: EAPM
Sprekers: diverse
Locatie: Bled, Slovenië

De digitalisering van HR - HRPro.be
23 mei 2019, dagprogramma

Na een eerste succesvolle conferentie in 2017, organiseert HRPro.be een tweede keer een nationaal congres. Het thema van dit jaar is digitalisering van HR.

Organisatie: HRPro.be, waar VHR een deel van is.
Sprekers: diverse
Locatie: Brussel

Ondernemerschap stimuleren. Hoe doe je dat?
19 juni 2019, 17u45

Ondernemer en onderzoeker Bart Derre komt ons uitleggen hoe we ondernemend gedrag binnen organisaties kunnen stimuleren. Ondernemerschap lijkt “in”. Meer mensen starten een eigen zaak. Maar ook grotere ondernemingen kunnen baat hebben mensen te laten ondernemen binnen hun structuren. Hoe je dat doet, legt Bart uit.

Organisatie: VHR
Spreker: Bart Derre, HoGent.
Locatie: Hostellerie Klokhof, Kortrijk

VHR- en ProHR Seminarie over Employer Branding
19 september 2019, dagprogramma

Voor de derde keer organiseert VHR een dagseminarie. En voor de tweede keer doen we dat in samenwerking met ProHR Oost-Vlaanderen. Dit keer is het thema Employer Branding.

We gaan diep en breed in op dit thema, dat niet beperkt blijft tot het "communicatie"-gedeelte. Employer Branding is veel meer dan het opzetten van een rekruteringscampagne.

Organisatie: VHR en ProHR
Locatie: Gent

Nacht van VHR
11 oktober 2019, dagprogramma

Informeel samenkomen bevordert netwerken. Alvast zo denken we erover bij VHR. De traditie van de nacht van VHR zetten we verder.

We zoeken wel nog naar vrijwilligers om dit programma in elkaar te boksen.

Organisatie: VHR
Locatie: nog te bepalen

HR in familiebedrijven
6 november 2019, 17u45

Wat kunnen wij leren van familiebedrijven? Deze bedrijven zijn een motor van onze economie. Er zijn kleine en (zeer) grote familiebedrijven? Hoe is het om de eigenaar van de onderneming dicht in de buurt te hebben? Hoe kan HR zich positioneren t.o.v. de ondernemer die het over "zijn" mensen heeft?

Organisatie: VHR
Spreker: nog te bepalen
Locatie: Hostellerie Klokhof, Kortrijk